Nasze Wina
Nasze wina to owoc ręcznej pracy i działań natury. To dzięki jej darom mogliśmy stworzyć wina z Minogi, które już w pierwszym roku istnienia winnicy zostały docenione w konkursach.
CUVÉE 2020
Czerwone wino wytrawne
Kupaż: Leon Millot & Marechal Foch
Alk: 12,9% Temperatura podania: 16-18°C
Kwasowość: Zrównoważona
Nos: Tytoń, wiśnia, czarna porzeczka, bez
Zastosowanie kulinarne: Warzywa, grzyby, sałatki, drób, wieprzowina, jagnięcina, wołowina, grill, ostre przyprawy
Nagrody: rocznik 2019 - srebrny medal na XI Ogólnopolskim Konkursie Win AD 2020 w Zielonej Górze
CUVÉE 2020
Czerwone wino wytrawne leżakowane min. 6 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Kupaż: Leon Millot & Marechal Foch
Alk: 12,9% Temperatura podania: 16-18°C
Kwasowość: Zrównoważona
Nos: Tytoń, wiśnia, czarna porzeczka, bez
Zastosowanie kulinarne: Warzywa, grzyby, sałatki, drób, wieprzowina, jagnięcina, wołowina, grill, ostre przyprawy
Nagrody: rocznik 2019 - srebrny medal na XI Ogólnopolskim Konkursie Win AD 2020 w Zielonej Górze
LEON MILLOT 2020
Czerwone wino wytrawne
Alk: 12,9% Temperatura podania: 16-18°C
Kwasowość: Niska
Nos: Tytoń, czereśnia, wędzona śliwka
Zastosowanie kulinarne: Warzywa, grzyby, sałatki, drób, wieprzowina, jagnięcina, wołowina, ryby i owoce morza
Nagrody: rocznik 2019 - srebrny medal na XI Ogólnopolskim Konkursie Win AD 2020 w Zielonej Górze
LEON MILLOT 2020
Czerwone wino wytrawne leżakowane min. 6 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Alk: 12,9% Temperatura podania: 16-18°C
Kwasowość: Niska
Nos: Tytoń, wiśnia, czarna porzeczka, bez
Zastosowanie kulinarne: Warzywa, grzyby, sałatki, drób, wieprzowina, jagnięcina, wołowina, ryby i owoce morza
Nagrody: rocznik 2019 - srebrny medal na XI Ogólnopolskim Konkursie Win AD 2020 w Zielonej Górze
MARECHAL FOCH 2020
Czerwone wino wytrawne leżakowane min. 6 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Alk: 13,2% Temperatura podania: 16-18°C
Kwasowość: Wyższa
Nos: Tytoń, wiśnia, porzeczka, malina
Zastosowanie kulinarne: Warzywa, grzyby, sałatki, drób, wieprzowina, jagnięcina, wołowina, grill, ostre przyprawy
SEYVAL BLANC 2020
Białe wino wytrawne
Kwasowość: Wyższa
Alk: 12,5% Temperatura podania: 10-11°C
Nos: Wiśnia, truskawka, malina
Zastosowanie kulinarne: Warzywa, cytrusy, cielęcina, wieprzowina, grill, owoce morza, sery, przyprawy
CUVÉE 2020
Białe wino wytrawne
Kupaż: Seyval Blanc & Jutrzenka
Kwasowość: Niezwykle wyraziste
Alk: 12,5% Temperatura podania: 10-11°C
Nos: Malina, truskawka
Zastosowanie kulinarne: Warzywa, grzyby, makarony, drób, wieprzowina, jagnięcina, sery, sosy śmietanowe, przyprawy
SOLARIS 2020
Białe wino wytrawne
Kwasowość: Zrównoważona
Alk: 13,9% Temperatura podania: 10-11°C
Nos: Aromaty owocowo-kwiatowe
Zastosowanie kulinarne: Sałatki, warzywa, ziemniaki, zioła, cytrusy, drób, ryby